La colla Corball es presenta a Alacant

logocorballLa colla Corball es presenta en societat a Alacant

Aquest dissabte 1 d’octubre i dins dels actes d’homenatge a Miquel Grau es presenta una nova associació, la colla Corball. El record a Miquel Grau se celebra des del 2011 i l’organitza el Casal Popular Tio Cuc d’Alacant. La colla Corball, és un ambiciós projecte per recuperar i donar a conéixer la nostra cultura popular. I en aquest cas oferirà una de les seues diverses activitats, la Dansa de Bastonets. La nova associació compta amb gent ja experimentada i coneixedora d’un ventall de tradicions que seran les primeres a oferir en tallers al llarg i ample de l’Alacantí. Entre tot cal destacar la muixeranga, una tradició que des de 1996 ha experimentat un reviscolar amb la creació o recreació de colles a tota la geografia valenciana. Aquestes però, solen tindre reticències a l’hora de fer la part ballada i majoritàriament se centren en les torres i pujades. Celebrem que el plantejament de la colla Corball siga tan diferent del que estem acostumats en el món muixeranguer i esperem amb il·lusió que ens alegren els sentits amb quadres de ball seguits de muixeranga. Costum que està sobradament documentada i que es realitzava amplament fins al segle XIX. Així vénen a sumar-se a altres muixerangues o danses amb torreta que actualment ballen a Titaigües, l’Olleria, l’Alcúdia, Peníscola o Algemesí entre d’altres.

Molta sort colla Corball i moltes gràcies Casal Popular Tio Cuc.

colla-corball-1_octubre
Un acte per recordar, amb Miquel Ramos, el músic Vicent Torrent (Al Tall), els dolçainers Estrela Roja de Benimaclet i Colla El Cocó. Dolçaines i Tabals.

“El Casal Popular Tio Cuc és un espai a Alacant des d’on es treballa per la defensa i promoció de la llengua, la cultura i el País. A banda, també és un espai obert a totes aquelles veus que reclamen una societat més justa i democràtica, fet que fa que siga un projecte on diverses lluites tenen cabuda, i on diversos col∙lectius i persones han trobat un indret per expressar­se.”