La Muixeranga per sant Antoni. Gener 2016.

La Muixeranga per sant Antoni. Gener 2016

La Muixeranga per sant Antoni no podia faltar. Tres són les poblacions que han comptat amb la presència de Muixeranga en la celebració d’aquesta festivitat i cinc les colles mobilitzades. Sant Antoni està consolidant-se com la gran festa valenciana de gener i, a tot el repertori de cultura popular que du associat, darrerament van sumant-se també les muixerangues.

llombai-cartell

A Llombai, la Muixeranga de València ha participat en aquesta festivitat per quarta vegada consecutiva. A més a més, des de gener de 2013, la presència de la gent de València és habitual. Esperem que siga per molts anys.

Enguany, la colla ha comptat amb la col·laboració de la seua “germana”, la Muixeranga de Carlet, i és que aquestes dues colles van formalitzar un protocol d’agermanament el passat setembre.

Les actuacions han estat dues: la primera, a les 19:45 h a la Plaça de la Creu i la segona, a les 21:00 h a la Plaça de l’Església, ambdues el dissabte 16 de gener.


També va tindre lloc a Algemesí la tradicional foguera de la Nova Muixeranga.

 

sa-nova
Una data ja habitual en el calendari muixeranguer que aquesta vegada es celebrà diumenge 17 a les 18:30 h.

 

sa-nova2

I celebració important a Sagunt:

 

sagunt-cartell-sant-antoni

La Diabòlica de Morvedre compleix 10 anys amb una increïble trobada de cultura popular i de foc, tal i com es pot comprovar al cartell. L’acte comptà amb la presència muixeranguera de la colla local i una de veïna: la Muixeranga del Camp de Morvedre i La Conlloga-Muixeranga de la Plana Alta i la Plana Baixa.

sa-sagunt

Tres festes a tres poblacions amb cinc colles muixerangueres per celebrar un sant Antoni cada vegada més present a les nostres places que va guanyant-se el seu espai com a festa d’hivern junt al Carnestoltes i les Falles.

Recopilació de notícies extret de http://twitter.com/MuixerangaInfo