Castelló amb les muixerangues, segona Trobada

Castelló amb les muixerangues

Per segona vegada s’ha bolcat Castelló amb les muixerangues amb una gran Trobada que enguany compta amb la novetat i l’ali cient de la participació d’una colla castellera.

La II Trobada de Muixerangues de Castelló de la Plana ha tingut lloc el segon dissabte de Magdalena, enguany 26 de març. Ha estat convocada des de la Colla  Conlloga-Muixeranga de Castelló, i ha comptat amb tres colles convidades, dos muixerangueres: Els Negrets de L’Alcúdia, la Jove Muixeranga de València; i la colla castellera els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Es tracta de  la primera del Delta i segona colla castellera de les Terres de l’Ebre. Es va fundar en 2012 i el seu bateig va tindre loc en octubre de 2013.
Està formada per homes i dones del Montsià, Baix Ebre i Baix Maestrat, amb gent procedent de poblacions com entre d’altres: la Ràpita, Amposta, Alcanar, Deltebre, Ulldecona, l’Aldea, Santa Bàrbara, la Sènia, Mas de Barberans i Vinaròs.

La convocatòria d’aquesta segona jornada de Castelló amb les muixerangues, ha partit des del primer moment amb el precedent del gran èxit que va assolir la Primera Trobada. Convocatòria que també va ser celebrada en el context de les festes de La Magdalena 2016 i enguany ha repetit ubicació i hora. La plaça Hort dels Corders a estat la protagonista a partir de les 12 h.

La Conlloga compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i de l’AVL, Acadèmia Valenciana de la Llengua, i d’altres entitats com la Fundació Huguet o Escola Valenciana. En la part musical han estat acompanyats de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, La Llavor Dolçaina i Tabal d’Almenara i  músics procedents d’altres grups. Els castellers com és habitual portaven les seues gralles amb ells.

Castelló amb les muixerangues

L’ordre d’intervenció ha estat el següent:

1- Ball dels Negrets de l’Alcúdia. 2- Conlloga Muixeranga de Castelló. 3- Xiqüelos del Delta. 4- Jove Muixeranga de València. A l’igual que l’any passat, les colles han actuat de manera individual i alterna amb tres figures per colla en tres rondes. I finalment s’ha executat un bastiment conjunt de pilars com a tancament i comiat. La participació ha estat superior a 400 muixeranguers segons fonts de la colla anfitriona.

castello amb nuixerangues
Foto d’avui, autor: Gabriel de Souza

Entre les figures que s’han pogut veure:
Negrets de l’Alcúdia ha fet el seu ball característic i tres figures simultànies de La Campana, així com una Roscana, figures típiques de la seua població. Per finalitzar amb un Encontre.
De la Conlloga cal destacar una espectacular Sénia doble i la gran estabilitat aconseguida en bastir La Morera.
Altres figures que s’han vist per part de la Jove, Pilars de 3 i una Alta Clàssica, que la xiqueta no ha pogut coronar.  Els castellers un 3 de 6 que tampoc s’ha pogut coronar. a més de dos pilars, un de 4 i un pilar aixecat també de 4.

Tot i que a Muixeranga.info de facebook teniu més imatges, ací us deixem una mostra significativa del que ha estat la II Trobada.

La Trobada, com és habitual en aquests casos, ha acabat en un dinar de germanor. Foto d’Oriol Artero.

__________

Finalment us deixem el vídeo promocional de la Trobada que ha circulat a les xarxes.