Dotze anys i cinc notícies d’èxit. Resum 2016

Dotze anys i cinc publicacions exitoses de 2016

Dotze anys ha fet. La tardor del 2004, registràrem a Internet el domini muixeranga.info i creàrem un blog on parlàvem, tal com fem ara, de l’activitat muixeranguera. Eren poques les colles que hi havia ara fa dotze anys i l’activitat a la xarxa no podia ser massa significativa. A poc a poc apareixien noves colles i totes amb les seues pàgines web, tot cal dir-ho, no sempre massa ben actualitzades. Amb l’aparició de les xarxes socials, especialment Facebook, reorganitzàrem la nostra manera de comunicar. Les muixerangues havien trobat una manera més fàcil i pràctica de donar a conéixer les seues activitats. El format havia canviat, ja no calia anar darrere de cadascuna de les colles demanant informació per poder dur endavant el nostre blog; muixeranga.info.

Així que decidírem crear un “facebook de facebooks“, on apareguera amb un cop d’ull tota l’activitat muixeranguera. Un lloc fàcil on aquells que no estaven familiaritzats amb la nostra tradició pogueren informar-se fàcilment. Un espai que donara peu perquè la gent coneguera que a prop de sa casa hi havia una colla, per descobrir que a la seua comarca no n’existia cap o simplement per assabentar-se que se n’acabava de crear una. L’aparició a Facebook de les pàgines “fanpage” va donar un nou impuls a la nostra tasca i s’incorporaren nous col·laboradors. A tots ells, els que estan i els que han estat els estem ben agraïts del treball realitzat.

La nostra pàgina web la reconvertírem per publicar els articles de més extensió, els quals no tenien cabuda a Facebook i que parlen de moments importants i especials de la història recent de les muixerangues. Potser aquests dotze anys d’història, donen per parlar-ne més amplament en un altre moment, però l’objectiu d’aquest article és presentar-vos les cinc notícies de més abast durant l’any passat.

Sense més preàmbuls passem a presentar les publicacions més vistes de totes les vora tres mil que hem compartit al llarg de l’any 2006 entre imatges, vídeos i enllaços. Son les següents:

· La primera, la més vista entre totes. Es tracta de l’entrevista que feren al diari Levante-EMV al nostre amic Joan Bofarull arran de la publicació del seu darrer llibre Les Muixerangues Valencianes editat en aquesta ocasió per Onada Edicions.

 

1Veure la notícia

· Sorpresos ens quedàrem en comprovar que la segona notícia era un post que comença amb el següent comentari: “Presentació d’un llibre amb especial interés etnològic. 20 d’octubre: Les muixerangues valencianes, de Joan Bofarull”.

Si l’aparició d’un llibre sobre les muixerangues va despertar expectació, la notícia que aquest siga presentat a València ciutat tampoc s’ha quedat curta.

dotze anys 2

Veure notícia

· La tercera de més abast tampoc ens va sorprendre; això sí, ens va alegrar molt. Parlem de l’article que dedicàrem a la nostra web (aquesta en què estem ara) a l’aparició d’una nova colla a Antella apadrinada per la recentment creada Muixeranga d’Alginet. Ja hem tingut grates experiències quant a audiència amb el naixement d’altres colles. Per això no sorprén, però si ens encoratja molt que a poblacions no massa grans es formen colles i que entren a formar part de la família muixeranguera. També havíem tingut l’experiència de veure l’expectació que va causar el post emés el mateix  dia del debut de la colla; “Es promou una muixeranga en Antella”.

dotze anys 3Veure notícia

· En la quarta posició l’agraïment que férem a aquelles poblacions que han comptat en 2016 amb la presència de muixerangues als seus actes de la festivitat del 9 d’Octubre, una tendència que va a més:
“Estem molt agraïts als ajuntament i entitats que han comptat amb la nostra tradició a poblacions con Agost, Alacant, Albalat dels Sorells, Alginet, Banyeres, Benifaió, Benilloba, Carcaixent, Carlet, Castelló de la Plana, Castelló de la Ribera, Catadau, l’Alfàs del Pi, l’Alcúdia, la Pobla Llarga, Massalfassar, Novelda, Ondara, Paiporta, Pego, Quart de les Valls, Rafelbunyol, Sant Mateu, Sueca, Torrent, València, Vinaròs, Xàtiva, Xilxes. Gràcies i bona festa”.

dotze anys 4Veure notícia


Hem dit en la tercera notícia classificada que coneixíem l’acceptació del naixement de la colla d’Antella i és que varem ser testimonis en directe de l’expectació que va causar el post emés aquell mateix  dia durant el debut de la colla.

· Doncs en cinquena posició la imatge dels promotors de la colla fent una figura de Guionet Caminat, acompanyat de dos pilarets amb l’ajuda dels companys d’Alginet i Sueca. El text que acompanyà la imatge deia així: “avui 8 de desembre en el marc de la festivitat de la Puríssima, s’ha presentat en societat la comissió promotora de la muixeranga d’Antella”.

dotze anys 5Veure notícia
 

Segons sembla, a la gent li agrada que s’escriguen llibres sobre muixerangues, que en nasquen de noves i que el 9 d’Octubre se celebre amb les nostres particulars torres humanes. Almenys eixa és la impressió que ens hem endut després d’analitzar les dades.

Salut i bones muixerangues per al 2017.