Muixeranga en Antella

Muixeranga en Antella, un fet curiós.

Bon dia!!! Com alguns ja sabreu, s’està menejant per montar una Muixeranga en Antella. Els promotors som gent d’Antella que està en altres muixerangues“. D’aquesta manera el 14 d’octubre apareixia una publicació a un grup nou a Facebook on gent de la població d’Antella, comarca de la Ribera Alta, feia una crida a constituir una Muixeranga en Antella.

Una família del poble viu a Algemesí i efectivament, ja se n’havia parlat de la possibilitat de crear una muixeranga. Alguns dels seus membres formen part de La Muixeranga d’Algemesí. El fet decisiu va ser la recent i sorprenent aparició a finals d’agost de La Muixeranga d’Alginet. Una colla promoguda per membres de La Muixeranga de Carlet, veîns d’aquesta localitat i originaris d’Alginet que van proposar als companys de Carlet anar al poble a oferir la creació d’una colla. A Alginet darrerament s’ha donat el cas de la recuperació dels balls en la processó del patró, sant Josep. Una recuperació basada en la documentació trobada als arxius de la roberia Casa Insa, líder durant molts anys en l’elaboració i lloguer de vestimentes festives. No consta entre la documentació cap lloguer de vestits per a muixeranga, però sí que han aparegut darrerament fotos de joves fent torretes un dia de Pasqua sobre 1960.

La nova colla ha tingut una acollida molt bona entre la població i tot açò ha dut a Eduard Part, natural d’Antella, veí d’Alginet i membre fundador de la Muixeranga d’Alginet a remoure de nou l’antiga idea de fer una colla a Antella.

muixeranga en antella

Són poca gent encara els promotors de la colla, però després de l’eufòria que ha despertat l’aparició de la Muixeranga en Antella ja hi ha gent que ha manifestat la seua voluntat d’apuntar-se a la colla. Es torna a repetir la història tal com va passar a Alginet, on el dia de la presentació només hi havia cinc membres i en poc més de dos mesos la colla ja passa de cinquanta components.

muixeranga en antella

Si en la presentació de la colla d’Alginet participaren membres d’altres colles com La Torrentina, Carlet o Sueca, semblant ha passat a Antella. Muixeranga en Antella La Burra PardaEn aquesta ocasió han col·laborat una gran quantitat de membres de la colla d’Alginet i altres muixerangues com La Muixeranga d’Algemesí, Carlet i Sueca. L’acompanyament musical l’ha posat la colla La Burra Parda de la veïna població de Gavarda.

Tenen una pàgina on podeu seguir-los:  https://www.facebook.com/muixerangaantella i la vestimenta provisional que utilitzen és pantaló i faixa de color negre i camisa blanca.

Les figures realitzades han estat; La Sénia, Alcoianet net, Guionet caminat acompanyat de dos pilarets (foto de capçalera), dos remats de Torreta, Torreta de 4, La Font (amb tres xorros, en homenatge al repartidor d’Antella, el qual figura en el logo de la collla), 5 en un peu, i dues files de pilarets a l’arribada a l’ermita.

Esperem que aquesta festivitat es consolide i tinguem moltes ocasions de gaudir-la.