La Muixeranga en Alginet, a la processó

La Muixeranga en AlginetLa Muixeranga en Alginet, s’ha sumat a la processó

La Muixeranga en Alginet, s’ha sumat a les recuperades danses de Nanos, dels Pastorets, de la Carxofa, dels Arquets i dels Bastonets, en la processó de sant Josep. El diumenge 28 a partir de les 19:30 h van anar concentrant-se davant l’Església la nova saba muixeranguera, així com altres persones de més experiència, vingudes de les colles amigues de Carlet, Torrent i Sueca.

La proposta ha partit de la veïna Muixeranga de Carlet on participen persones naturals d’Alginet. La resposta de la població no s’ha fet esperar i, després d’una reunió i assaig celebrats el dilluns 22, ha començat a sumar-se gent molt ràpidament a la iniciativa.

La idea inicial no era nàixer d’aquesta manera tan precipitada, ens han aclarit des de Carlet, però l’Ajuntament d’Alginet, en conéixer la notícia, va manifestar el seu interés perquè aquest projecte arribara a bon port i la conveniència de participar junt amb els altres balls en la processó.

És per això que es va optar per debutar, ajudats per membres d’altres colles, i que aquesta petita actuació poguera servir per a fer una crida a la població perquè s’apunte a La Muixeranga d’Alginet. A muixeranga info de facebook no hem parat de compartir fotos i vídeos des del mateix moment en què arrancà la processó.

Aquesta primera actuació ha servit per a comprovar el magnífic efecte que pot afegir una muixeranga en la processó de sant Josep, patró de la població, i la reacció de la població ha estat molt bona. Han estat multituds de felicitacions les que han arribat als recentment estrenats muixeranguers, i és que Alginet ja ha demostrat sobradament el seu bon gust cap a les nostres tradicions en altres ocasions, i aquesta no podia ser menys.

També ha servit per a donar la possibilitat a la gent que comença ara, d’experimentar el que suposa participar en la festa des de dins. Una experiència que no podem explicar perquè no es pot contar amb paraules; cal experimentar-ho. Algú s’apunta?