La Torrentina acudeix sempre que alguna colla ho demana

La Torrentina acudeix sempre que alguna colla ho demana

La Torrentina acudeix sempre que alguna colla ho demana, per això este cap de setmana ha sigut intens per a nosaltres. Una comitiva de la colla s’apropà a la Trobada De Muixerangues a Pego, a la Marina, per ajudar als companys d’altres colles.

La germanor és un dels valors que tenim més arrelats i La Torrentina acudeix sempre que alguna colla ho demana. Els amics de la colla de Pego muntaren una Trobada espectacular plena de cultura popular, balls, dansa, castells i muixerangues, amb la participació de El Ball Dels Locos de L’Olleria que estan molt vius fent una actuació sòlida i ben muntada, la Colla Corball, Cultura Popular de l’Alacantí, que ens deixà bocabadats amb el seu aixecat de 4; el debut de la Muixeranga de Cocentaina, plena d’emoció i la il·lusió tan bonica de qui comença, els Castellers de l’Alt Maresme que amb el 3de7 deixaren a la plaça en silenci i els cors bategant a mil per hora; i com no, la colla amfitriona, la Muixeranga de Pego, que ens tocà el cor amb la Balanguera, mostra del seu agermanament amb Mallorca.

Eixa mateixa nit la comitiva de La Torrentina marxà a Alacant per a descansar i preparar-se per a la gran diada del Sud. I no va defraudar. La Muixeranga d’Alacant, una vegada més, va mostrar el seu potencial organitzatiu. Un plaer compartir plaça amb la Muixeranga El Campello, Jove Muixeranga de València, Muixeranga de Cullera, Muixeranga de Xàtiva, Muixeranga de la Safor, Nova Muixeranga d’Algemesí i, com no, la colla amfitriona, la Muixeranga d’Alacant.
Les actuacions no varen defraudar, i encara que patírem la calor de més de 30º al sol, els muixeranguers mostràrem la nostra passió als alacantins que s’aproparen a gaudir de l’ambient prefogueres.
Per la nostra part, estem molt satisfets amb la nostra actuació. Va ser la primera vegada que hem mostrat tres figures de 4 alçades en les 3 rondes a una plaça. Començàrem carregant dos Carros. Esta figura, inspirada en la Mojiganga de Titaguas, ens agrada molt i era la primera vegada que muntàvem dos alhora. Va ser el nostre homenatge particular als amics de la Muixeranga d’Alacant, que tant bé ens reben sempre que baixem a l’Alacantí. Els dos carros, sòlids i ben executats, foren espectaculars.
En segona ronda, mostràrem la nostra torreta, coronada per Roser. Les figures on participen diferents membres d’una mateixa família són especials. La muixeranga és això mateix, família en majúscules. Mare i filla coronant-la fou un luxe, alta, fineta i elegant.
En la tercera de les rondes, estrenàrem a plaça la figura de l’Encontre que muntàrem a poc a poc i amb pas segur, i encara que no poguérem descarregar-la, poc va faltar. A l’altra, serà nostra!
Acabàrem l’actuació amb un intent de pinet doble flanquejat per 6 pinets. La participació dels nostres xiquets sempre és una prioritat per a la colla perquè la Muixeranga també és xicalla. La figura no es va poder coronar. A vegades, no completar una figura és necessari per a ensenyar-nos el més important, que la Torrentina es torna a alçar. Això si és motiu d’orgull. Superar-nos i seguir endavant!
I ara a preparar la nostra Trobada!! Esteu tots convidats el pròxim 15 de juliol a Torrent!
Tots a una! Amunt!