Muixeranga Marina Alta, benvinguda

Muixeranga Marina Alta naix per consolidar el fet muixeranguer a la comarca

Muixeranga Marina Alta naix per consolidar el fet muixeranguer a la comarca després de 9 anys de la creació de la Muixeranga de Pego.

Muixeranga Marina Alta
En presència de l’expresident Carlos Sendra,
de la nova presidenta Anna Zanon
i de la resta de la colla Saul Ortolà passa el bastó
a la nova mestra Aleixa  Prokesch

La Muixeranga de Pego, aprova per unanimitat, el canvi de denominació i uns nous estatuts que faciliten la gestió del nou àmbit d’acció de la colla.

Aquesta setmana ha culminat el procés de relleu i renovació a la Muixeranga de Pego, que després de 9 anys treballant la cultura popular en aquest municipi i difonent-la arreu de la comarca, fa una aposta clara per ampliar les seues fronteres, reforçar-se i augmentar el tamany de la colla. En una assemblea general convocada a Ondara, muixeranguers arribats de tots els punts de la comarca decidiren formalitzar una realitat que s’havia forjat els últims anys, en integrar-se membres de diferents pobles de la Marina Alta en la Muixeranga de Pego.

La nova direcció, presidida per la Deniera Anna Zanón, està integrada per membres de diferents pobles, com Lluís Esquerdo de Benissa, que és el vicepresident, també formen part de la direcció Carlos Sendra de Pego, Joan Femenia d’Ondara o Dàmaris Esteban i Carles Melchor Ballester de Dénia, entre altres…

A la part tècnica s’ha elegit de Mestra a Aleixa Prokesch, una muixeranguera que tot i la seua joventut (20 anys) compta amb més de 15 anys d’experiència al món de les muixerangues. El 2008 va ser la primera enxaneta de la Muixeranga de Pego en el seu debut, abans havia estat a les colles del Ball dels Locos de l’Olleria, la Muixeranga de La Safor i la Muixeranga de Sueca. Al seu equip tècnic, el formen muixeranguers experimentats i formats a diferents colles, com Pau Moreno, que va ser mestre de la Muixeranga dels Negrets de l’Alcúdia, Gina Thornton que s’ha format a la Conlloga de Castelló, o Saül Ortolà, que ha sigut l’anterior mestre de la Muixeranga de Pego.

Segons ha declarat la nova presidenta, “Encarem amb molta il·lusió aquesta nova etapa on anem a sumar a gent de tots els pobles de la comarca per a ser més i ens esforçarem per estar millor preparats” a més ha afegit que “este mes d’agost farem una gira d’assajos on visitarem les places de la majoria dels pobles de la Marina Alta perquè tota la gent puga provar de fer muixerangues. Aquesta gira culminarà, en una gran actuació amb altres 5 colles a Ondara el proper setembre“.

La nova pàgina de Facebook, és aquesta.