Nules, Muixerangues, Gegants, Festival

Nules, Muixerangues, recuperar tradició

Nules, Muixerangues participaran sota el lema ESTENEM LES ARRELS, TOQUEM EL CEL. La Muixeranga de la Plana serà, la colla amfitriona de la I Trobada de Muixerangues Vila de Nules on participen vuit colles de diverses comarques.

Nules, Muixerangues, Gegants i Cabuts, Festival

La Trobada s’emmarca dins dels actes del Festival Nules Sona 2017 que celebra enguany la seua segona edició. Tindrà lloc els dies 1 i 2 d’abril. Consolidar el festival alhora que es recuperen tradicions són les pretensions tant de l’Ajuntament de Nules com de l’A. C. La Corretjola. I és que està documentat que s’havien fet a Nules, muixerangues fins a principi del segle XX. Els responsables del festival han programat també per al cap de setmana una Trobada de Gegants i Cabuts i una Fira d’Entitats.

Actuaran a Nules, Muixerangues vingudes des de poblacions i comarques on està produint-se un fenomen de recuperació de la tradició de fa pocs anys cap ací. D’entre totes les participants cal destacar que les més primerenques en recuperar tradició van ser Sueca en 2005 i València en 2006. La resta han estat recuperades des d’aleshores fins avui en dia. Les més recents han estat, La Muixeranga El Campello i La Muixeranga d’Alginet.

El dissabte 1 de vesprada. A les 17 h, s’ha convocat a les colles participants en la plaça del Mercat per desfilar en cercavila fins a la Plaça Major de Nules. Les 18 h, és l’hora designada per a les rondes de figures. La música va a càrrec de les colles: El Garbell de Nules, La Barreja, Garramantxa i Coll de la Mola de Pobla Tornesa.

Nules Muixerangues participants

Participen les Muixerangues següents: Muixeranga La Torrentina, Muixeranga de Carlet, Muixeranga de València, Muixeranga El Campello, Muixeranga de Xàtiva, Muixeranga d’Alginet, Muixeranga de Sueca, a més de l’amfitriona La Muixeranga de la Plana.

Bona Trobada.

* La Muixeranga de la Plana convoca un Concurs de Fotografia amb motiu de la I Trobada de Muixerangues Vila de Nules. El concurs és obert per a tots aquells majors de 12 anys que vulguen participar-hi, i les fotografies finalistes formaran part d’una exposició itinerant per donar a conèixer el món muixeranguer a tot arreu.

* També hi ha convocat un concurs de dibux. Consulta les bases ací.